ΥΛΙΚΑ
-Μισό κιλό φακές
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε δοντάκια
-400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
-3 κουταλιές κέτσαπ
-2 φύλλα δάφνης
-2 πιπεριές Φλωρίνης ή 2 πράσινες πιπεριές
-1 κύβο λαχανικών
-αλάτι
-1 κουταλάκι ρίγανη
-1 φλυτζανάκι ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις φακές τις ξεπλένουμε τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα ντοματάκια την κέτσαπ, την δάφνη, τις πιπεριές, τον κύβο και αλάτι, και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τις φακές.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο αν δεν είναι βραστερές, ώσπου να χυλώσουν.
Λίγο προτού τις αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και το ξύδι.
Συνοδεύονται με ελιές και τουρσί.
