ΥΛΙΚΑ
-Μισό κιλό φακές
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε δοντάκια
-400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
-3 κουταλιές κέτσαπ
-2 φύλλα δάφνης
-2 πιπεριές Φλωρίνης ή 2 πράσινες πιπεριές
-1 κύβο λαχανικών
-αλάτι
-1 κουταλάκι ρίγανη
-1 φλυτζανάκι ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις φακές τις ξεπλένουμε τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα ντοματάκια την κέτσαπ, την δάφνη, τις πιπεριές, τον κύβο και αλάτι, και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τις φακές.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο αν δεν είναι βραστερές, ώσπου να χυλώσουν.
Λίγο προτού τις αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και το ξύδι.
Συνοδεύονται με ελιές και τουρσί.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!