ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό βούτυρο καλό
2 κρόκους αυγών
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ αλυσίβα
1 σφηνάκι γεμάτο κονιάκ
1-2 βανίλιες
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
αλεύρι όσο πάρει
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την αλυσίβα, το κονιάκ και τις βανίλιες. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μας και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σ’ ό,τι σχήμα θέλουμε και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τους αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τους σκεπάζουμε με
ζάχαρη άχνη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube