ΥΛΙΚΑ
-240 ml (1 κούπα) νερό
-120 γρ. βούτυρο
-1 κ.γ. αλάτι
-140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 αυγά
-150 γρ. τσένταρ, ψιλοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί (πριν βράσει).
Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι, ανακατεύοντας να γίνει μια μάζα – ζύμη και την αφήνω 1 – 2 λεπτά ανακινώντας την να καβουρδιστεί και να φύγει η υγρασία της.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και βάζω τη ζύμη σε μίξερ με γάντζο να την ζυμώσει για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει (μπορώ να το κάνω και με μια ξύλινη κουτάλα με το χέρι σε ένα μπολ).
Όταν έχει έρθει η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας να ενσωματωθεί πριν συνεχίσω στο επόμενο.
Τέλος, προσθέτω το τριμμένο τυρί σε δόσεις ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
Βάζω τη ζύμη σε κορνέ, κόβω την άκρη του και σε μια λαδόκολλα στο ταψί δημιουργώ κορδόνια μήκους 3 εκ περίπου.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200*C για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνω στους 180*C για τα επόμενα 15 λεπτά.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρω.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!