YΛΙΚΑ
-500 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
-500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
-50 ml ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-20 ml κρασί λευκό ξηρό
-300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
-1 κλωναράκι δενδρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε τα ντοματάκια, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετείτε από πάνω τον μπακαλιάρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips. Ανάλογα με το πάχος και την προέλευση του ο μπακαλιάρος χρειάζεται ξαρμύρισμα μέχρι και 2 ημέρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!