ΥΛΙΚΑ
-1 (700 γρ) στήθος κοτόπουλου, τεμαχισμένο
-500 γρ λευκά μανιτάρια, τεμαχισμένα
-1 ΚΣ ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδου, τεμαχισμένες ή λιωμένες
-250 ml σάλτσα ντομάτας
-1 κγ αλάτι
-1/2 κγ πιπέρι
-2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-100 γρ βούτυρο αγελάδας
-2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 πατάτα βραστή, λιωμένη
-250 ml φρέσκο γάλα πλήρες με 3,5 % λιπαρά
-140 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
-2 κγ μπέικιν πάουντερ
-80 γρ γραβιέρα τριμμένη
-6 ΚΣ γαλοτύρι
-50 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
-7 με 8 φέτες καπνιστό μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνω το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες. Το γυρίζω ανά διαστήματα και το αφήνω να σοταριστεί εξωτερικά για 3 λεπτά περίπου, μέχρι το χρώμα του να σκουρύνει.
Προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν και εξατμιστούν τα υγρά τους, τα μαζεύω μαζί με το κοτόπουλο στην μια (στη μισή) πλευρά του τηγανιού. Στην άλλη σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό, και τα σκόρδα για άλλο μισό λεπτό.
Προσθέτω την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύω, μειώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω για 5 λεπτά να βράσουν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω την λιωμένη πατάτα, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη γραβιέρα.
Σε μια ταρτιέρα ή πυρέξ (28 – 30 εκ.) που έχω βουτυρώσει ρίχνω το μείγμα του μπολ.
Από πάνω απλώνω το μείγμα κοτόπουλου από το τηγάνι και κουταλιές της σούπας από το γαλοτύρι διάσπαρτες.
Πασπαλίζω με έτοιμο τριμμένο κεφαλοτύρι και γαρνίρω την πίτα με λωρίδες μπέικον που πλέκονται εναλλάξ.
Ψήνω στον φούρνο, στον αέρα για 30 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 20 λεπτά πριν σερβίρω.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!