ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό σπανάκι
– 5 κουτ. σούπας βούτυρο
– αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι – μοσχοκάρυδο τριμμένο
– 600 γρ. γραβιέρα τριμμένη
– 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
– 3 κουταλιές σούπας αλεύρι γεμάτες
– 750 γρ. γάλα
– 5 αυγά
– Λίγη φρυγανιά τριμμένη
EKTEΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι καλά, το ζεματάμε, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, βάζουβε 2 κουταλιές βούτυρο και σωτάρουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τον άνιθο και τη γραβιέρα.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ : Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε το γάλα στο οποίο έχουμε προσθέσει τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η μπεσαμέλ.
Αναμειγνύουμε την μισή μπεσαμέλ με το σπανάκι. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα μας και από πάνω καλύπτουμε το φαγητό με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!