ΥΛΙΚΑ
Για το κρέας
-500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κομμάτια
-1 καρότο, κομμένο σε κύβους
-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 κλωνάρια σέλερυ, κομμένα σε κύβους
-80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
-1 λίτρο νερό ή σκούρος ζωμό
-Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
-Θυμάρι
Για το ρύζι
-150 γρ. άγριο ρύζι, πλυμένο
-300 ml νερό ή ζωμό της αρεσκείας μας
-40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
-Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
Για τη σως
-250 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light
-2 κουτ. της σούπας κρέμα βαλσάμικου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μοσχαράκι:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο το κρέας μαζί με τα λαχανικά, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε τα υγρά. Μαγειρεύουμε με καπάκι σε σταθερή θερμοκρασία για 1 ώρα.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε το κρέας με τα λαχανικά και προσθέτουμε στα υγρά τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light μαζί με το βαλσάμικο. Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σως.
Για το ρύζι:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε με το καπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ρύζι, το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σως.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!