ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. φέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
20 φέτες ψωμί του τοστ
50 γρ. μουστάρδα απαλή
Για το πανάρισμα
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
250 γρ. γάλα
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.γ. ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε πολύ μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, τη βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι.
Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση
Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και κόβουμε περιμετρικά την κόρα. Την αφήνουμε στην άκρη.
Με έναν πλάστη περνάμε όλα τα ψωμάκια για να γίνουν πολύ λεπτά.
Απλώνουμε με ένα πινέλο τη μουστάρδα, βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση σε κάθε ψωμί και τυλίγουμε.
Για το πανάρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις κόρες από τα ψωμάκια, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Παίρνουμε το ένα ρολάκι, το βάζουμε για λίγο στο γάλα, μετά στο μπολ με τα στερεά υλικά και τοποθετούμε σε δύο ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψάκια για 15-20 λεπτά το κάθε ένα μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, δυόσμο και ρίγανη.