ΥΛΙΚΑ
-60 γρ. βούτυρο
-45 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-1 πρέζα αλάτι
-1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
-200 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
-πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
-χρωματιστή ή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, για επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά να λιώσουν και να ενωθούν, σε χαμηλή φωτιά. Το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά τον πάτο της κατσαρόλας.
Βγάζω από τη φωτιά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος.
Χρωματίζω πορτοκαλί το μείγμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω από αυτό και σχηματίζω μπαλίτσες (το κυλάω στα δάχτυλα κι όχι στην παλάμη για να μην λιώσουν πολύ).
Τις κυλάω στην κρυσταλλική ζάχαρη και τις βάζω σε χάρτινες θήκες και πάλι στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!