ΥΛΙΚΑ:
– 6 χοιρινές μπριζόλες
– 4 ντομάτες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
– 1 κιλό πατάτες μικρές στρόγγυλες καθαρισμένες ολόκληρες
– Μια φλιτζάνα λάδι
– 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα οκτώ
– 1 σφυνάκι ούζο
– 2 κουτ. σούπας ρίγανη
– 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, τα αφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα αφού προηγουμένως έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και το ψήνουμε για μιάμιση ώρα στις αντιστάσεις.
Συνοδεύουμε με μια ωραία μαρουλοσαλάτα.
Καλή σας όρεξη.