ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 4 μανταρινιών τα φλούδια
- μισό κρασοπότηρο νερό
- μισό φλ.τσαγιού φρυγανιά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- μισή κ.σ. λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά,
και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα, προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμη: Για να τα διατηρήσετε, μην τα βάλετε στο ψυγείο, διότι η σοκολάτα θα ασπρίσει. Απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube