ΥΛΙΚΑ
- 500 gr ζύμη για πίτσα
- 4 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 280 gr τριμμένη μοτσαρέλα
- 120 gr πεπερόνι
- μισή πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- αποξηραμένο βασιλικός
- μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άνοιξε τη ζύμη για πίτσα σε ορθογώνιο σχήμα.
Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το βούτυρο και σιγά-σιγά δίπλωσε τις άκρες της προς το κέντρο.
Έπειτα άνοιξε ξανά τη ζύμη σε ορθογώνιο και ξαναδίπλωσέ τη, ώστε να απλωθεί το βούτυρο σε πολλά στρώματα του ζυμαριού.
Λάδωσε ελαφρώς ένα πυρίμαχο μαντεμένιο τηγάνι με διάμετρο 30 cm και άπλωσε το ζυμάρι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά της επιφάνειας του τηγανιού.
Πασπάλισε τη ζύμη με την τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα κάλυψέ τη με τις φέτες πεπερόνι και την πιπεριά.
Με ένα κουτάλι μοίρασε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας και πασπάλισε με τον ξηρό βασιλικό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, άφησέ τη έπειτα να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά και κόψε σε τριγωνικά κομμάτια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!