ΥΛΙΚΑ
- 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
- 800 γρ. καλαμαράκια μικρού μεγέθους
- 1 νεροπότηρο ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
- αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια και το ελαστικό κοκαλάκι τους. Χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα αλατίζετε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το πράσο μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτετε τα καθαρισμένα καλαμαράκια και ανακατεύετε το μίγμα με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνετε το ρύζι και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σβήνετε με το λευκό κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτετε το ούζο και ανακατεύετε. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτετε τα ντοματάκια.
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και τα καλαμαράκια για 30-40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!