ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα:
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε κυβάκια
- 2 σέλερι σε κυβάκια
- μισή κ. γλυκού θυμάρι
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- μισό φλ. κριθαράκι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 gr κιμάς κοτόπουλου
- 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- μισή κ. γλυκού ρίγανη
- μισή κ. γλυκού βασιλικός
- μισή κ. γλυκού μαϊντανός
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο.
Σχημάτισε από το μείγμα του κιμά περίπου 25 -30 μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα κεφτεδάκια σε όλες τις πλευρές για περίπου τρία λεπτά.
Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
Πρόσθεσε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κριθαράκι και τα κεφτεδάκι.
Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τη σούπα για περίπου 12 λεπτά.
Ρίξε και το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!