ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο μακαρόνια
– 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 1 κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 6 ώριμες ντομάτες
– 1 φύλλο δάφνης
– Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1 πρέζα ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Για τη σάλτσα κιμά να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να περάσει τον κιμά μία φορά από τη μηχανή κοπής.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά από όλες τις πλευρές για 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει χρώμα. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα. Αφού μαραθούν όλα αυτά, τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τη δάφνη, τη ζάχαρη και τις τριμμένες ώριμες ντομάτες. Σκεπάζουμε τη σάλτσα κιμά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά και να δέσει.
Αλατίζουμε και τρίβουμε πιπέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.