ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
- 400 γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
- 500 γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αβγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.
Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την κόρα. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.
Αλείφετε ένα πιρέξ με το λάδι, κάνετε μια στρώση ψωμί, απλώνετε το μισό μείγμα των τυριών, συνεχίζετε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μείγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν σας έχει περισσέψει γάλα περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ.
Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube