ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. φακές
- 2 φλ. νερό
- 3/4 φλ. ηλιόσπορο
- 1/2 φλ. κονσερβοποιημένο πολτό κολοκύθας
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 φλ.)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο
- 1 1/2 κ. γλ. γάλα
- 1 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ετοιμάστε δύο ταψιά και στρώστε λαδόκολλες.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράστε τις φακές σε μπόλικο νερό. Μειώστε έπειτα από 5 λεπτά τη θερμότητα και σιγοβράστε για 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε τις φακές και αφήστε τις στην άκρη. Βάλτε τους ηλιόσπορους σε ένα multi και αλέστε τους για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, το πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Δεν θέλει υπερβολικό χτύπημα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάστε μικρά μπαλάκια και πιέζοντάς τα ελαφρά βάλτε τα στον φούρνο. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, βάλτε λάδι στα χέρια σας την ώρα που τα πλάθετε. Ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου τα κεφτεδάκια φαίνονται τραγανά και χρυσά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!