ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 50 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, καλά στραγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο, το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!