ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κίτρινη κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)
- 1 κάπως άγουρο κυδώνι, καθαρισμένο
- 1 μεγαλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 80 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι, ψημένα και χοντροκομμένα (αν θέλετε)
- 4 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
- φλούδα από 1/2 (καλά ώριμο) μανταρίνι,
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 φλιτζ. τσαγιού (400 γρ.) άσπρο ρύζι (Καρολίνα ή νυχάκι)
- 5 & 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και το κυδώνι επίσης. Ξύνουμε λίγο τη φλούδα του μανταρινιού εσωτερικά μ’ ένα κουταλάκι για να απομακρύνουμε όσο από το άσπρο μπορούμε, την κόβουμε λωρίδες και μετά ψιλά κουρελάκια.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λιγάκι το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές, ρίχνουμε το ρύζι, την κολοκύθα και το κυδώνι, μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε 2 – 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη φλούδα και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθεί το κολοκύθι και το κυδώνι. Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, δοκιμάζουμε το αλάτι, το διορθώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και το αποσύρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!