ΥΛΙΚΑ
– 1 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 καρότα κομμένα σε κύβους
– 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
– 1 κομμάτι λάχανο ψιλοκομμένο
– 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
– 2 ρίζες σπανάκι ψιλοκομμένες
– 2 κλωνάρια μαϊντανό χοντροκομμένα
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε το λαχανικά, το πλένετε και τα κόβετε. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνετε το λαχανικό, τα ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε χλιαρό νερό και τα σιγοβράζετε.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και, μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό, λίγο αλάτι και τα βράζετε για 10 λεπτά.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με πιπέρι.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!