ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 20 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ πατάτες (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα) κομμένες σε κυβάκια
- 500 ml νερό βραστό
- 1 κύβο ζωμό της αρεσκείας σας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 50 ml κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ, καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μπέικον.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον.
Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας με μια αντικολλητική σπάτουλα.
Προσθέτετε τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.
Διαλύετε τον ζωμό στο βραστό νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια, με το μπαστούνι πολτοποίησης, πολτοποιείτε τα υλικά.
Προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 10′. Ενδιάμεσα ανακατεύετε.
Για το σερβίρισμα, συνοδεύετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!