ΥΛΙΚΑ
- 3 φέτες ψωμιού, χωρίς την κόρα
- 800γρ. φιλέτο ψαριού (γλώσσα, πέρκα, μπακαλιάρο)
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- λίγο ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγη φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
- 3-4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα.
Για το πανάρισμα
- λίγο αλεύρι
- 2 αβγά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε το ψωμί σε κρύο νερό και το στύβετε. Ζεματάτε σε νερό που βράζει το ψάρι, για 1 λεπτό και το στραγγίζετε. Το αφήνετε στο σουρωτήρι να κρυώσει και μετά το πολτοποιείτε στο μπλέντερ (σε 2 δόσεις) μαζί με το κρεμμύδι ρίχνοντας κάθε φορά το μισό ψάρι, το μισό κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το πολτοποιημένο ψάρι μαζί με το στυμμένο ψωμί σε μπολ και το ζυμώνετε με τον άνηθο. Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες ή κεφτεδάκια αν προτιμάτε. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά στο μίγμα για να πλάθεται καλύτερα.
Στη συνέχεια κυλάτε τις κροκέτες πάνω από το αλεύρι, μετά τις βουτάτε στα αβγά και, τέλος, στη φρυγανιά. Τις αφήνετε να σταθούν στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιούνται και τις στραγγίζετε. Τηγανίζετε σε άφθονο καυτό αραβοσιτέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Ύστερα τηγανίζετε τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αφήνετε κι αυτές να στραγγίξουν τα λάδια τους σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε συνοδεύοντας με τις τηγανητές πατάτες και δροσερή πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Elena Jeffrey
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!