ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 250 γραμ. εμένταλ
- 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γραμ. ρεγκάτο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 150 γραμ. γάλα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube