ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμ. γίγαντες
- 1 κ.γλ. σόδα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες-δαχτυλίδια
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης λαδιού (εμπορίου)
- 10 ελιές θρούμπες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
Για τη σάλτσα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να γίνουν οι βραστοί γίγαντες σαλάτα, τους μουλιάζουμε πρώτα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες). Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι, προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube