ΥΛΙΚΑ
- Ενάμισι κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 3 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
- 5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κόλιανδρο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ,ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν αρκετά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!