ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, χοντροκομμένο
- 1 μάτσο κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Μισή έως 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ή όσο μας αρέσει
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το λάδωμα του σκεύους
- 150 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το κύμινο και αλατοπίπερο, μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροαλεσμένος πουρές.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση, πάχους περίπου 2 εκ. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να σφίξει το μείγμα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!