ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών). Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει. Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.
TIP: Για να αποστειρώσουμε το βάζο, το βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνουμε το ίδιο με το καπάκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube