ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι
- 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 3 μέτρια καρότα, σε μικρά κυβάκια
- 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες, σε μέτρια καρέ
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 80 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα καρότα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube