ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς, στραγγισμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μικρό κλωνάρι σέλερι, άκοπο
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. πελτές ντομάτας
- 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
- 50 ml ξηρό, λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας γλυκάνισος, κοπανισμένος
- μισό μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό και σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας.
Προσθέτουμε τη δάφνη και το σέλερι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη και το σέλερι.
Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον γλυκάνισο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. (Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, αν και τα υγρά από το σπανάκι συνήθως αρκούν.)
Σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!