ΥΛΙΚΑ:
3-4 Φιλέτα πέρκας
1 πράσο κομμένο σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 κολοκυθάκια
2 καροτάκια
2 πατάτες (μεγαλούτσικες, μην τις τσιγκουνευτείτε)
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια και τοποθετούμε επάνω τα φιλετάκια μας (για να μην κολλήσει στο ταψί το ψάρι). Σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μια τομάτα και τον μαϊντανό.
Τα ρίχνουμε όλα στο ταψί, γύρω από τα φιλέτα μας, συμπληρώνουμε με ΠΟΛΎ λίγο νερό.
Τα μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς, στις πάνω κάτω αντιστάσεις και στον αέρα για περίπου 1 ώρα.
Στο ενδιάμεσο, όταν ροδοκοκκινίσει το ψάρι, το γυρνάμε από την άλλη προσεκτικά για να μην σπάσει. Μόλις ροδοκοκκινίσει κι από αυτή την πλευρά, βγάζουμε το ταψί, κόβουμε την ντομάτα ροδέλες πάνω από το ψάρι και ρίχνουμε και τον μαϊντανό, ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί η τομάτα.