ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (πέρκα, μπακαλιάρος κ.ά.), φρέσκο ή κατεψυγμένο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
-3 έως 4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
-1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
-1 κουτ. σούπας σουσάμι
-μισή κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
-1 αυγό
-1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
-30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σκεύος
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε όσο γίνεται το ψάρι, μέχρι να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς. Για ευκολία, μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να τις ψιλοκόψουμε λίγες λίγες στο μούλτι.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι επιπλέον.
Πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτέκια (περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι κάτω από το γκριλ, για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!