Υλικά για 6 άτομα
Μια συκωταριά
Ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγος άνηθος
Λίγος μαϊντανός
Ένα κουτάλι φυτίνη
Ένα κουτάλι σούπας αλάτι
Ένα κουτάλι σούπας πιπέρι
¼ κούπας ρύζι Καρολίνα
3 αυγά
1/5 χυμού λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά, τη ζεματάμε και την ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τη φυτίνη.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα καβουρδίζουμε καλά.
Προσθέτουμε ανάλογο νερό, τα αφήνουμε μια ώρα και 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
Μετά ρίχνουμε το ρύζι και περιμένουμε άλλα 10 λεπτά να βράσει.
Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το λεμόνι με μια κουτάλα σούπας. Παίρνουμε λίγη σούπα και ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού ρίξουμε 4-5 κουταλιές σούπας, το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.