ΥΛΙΚΑ
Για το γλάσο
– 200 ml γάλα
– 50 γρ. γλυκόζη
– 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Για τη γέμιση
– Μαρμελάδα πορτοκάλι
Για το κέικ σοκολάτας
– 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 250 γρ. ζάχαρη άχνη
– ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
– 300 γρ. αυγά (5)
– 1 βανίλια
– 70 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα τριμμένη
– 300 γρ. αλεύρι
– 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
– 40 γρ. κακάο σκόνη
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσουν το γάλα και η γλυκόζη και ανακατεύω. Όταν βράσουν, αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
Βάζω στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και χτυπάω, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Κατόπιν, προσθέτω σιγά σιγά τα αυγά και χτυπάω για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνω την ταχύτητα, ρίχνω την τριμμένη κουβερτούρα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα για κέικ.
Το μεταφέρω σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα (ύψους 5 εκ.).
Στη συνέχεια το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170°C για 40-45 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε 4 ή 5 λεπτές στρώσεις. Αλείφω κάθε στρώση κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Τοποθετώ τη μία πάνω στην άλλη και επικαλύπτω με το γλάσο σοκολάτας.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!