ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φασολάκια πλατιά, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
-Μισό κιλό χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα), κατεψυγμένα ή φρέσκα
-300 γρ. σύγκλινο Μάνης, σε μικρά κυβάκια
-1 κρεμμύδι μεγάλο, λιωμένο στο μίξερ
-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας φρέσκο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν απαλά. Ρίχνετε τις χάντρες, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα φασολάκια, ανακατεύετε και ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ακόμα λίγο νερό και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα μπαρμπουνοφάσουλα και να πήξει η σάλτσα.
Ετοιμάζετε το σύγκλινο: Σε ένα στεγνό τηγάνι σοτάρετε το σύγκλινο χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό.
Μοιράζετε τα φασολάκια μαζί με τις χάντρες σε πιάτα και από πάνω από μια γενναία κουταλιά τραγανό σύγκλινο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!