ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
– 1 κιλό μοσχάρι, 1/2 κομμένο σε μεγάλους κύβους
– 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
– 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 600 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες w 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ή βασιλικός ψιλοκομμένα
– 1 κύβος λαχανικών
– αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
– 1 1/2 κιλό πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες
– 50 γρ. βούτυρο
– 2/3 του φλιτζανιού ζεστό γάλα
– 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
– πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
– λίγο μοσχοκάρυδο (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτετε το κρέας. Ανακατεύετε δυο τρεις φορές μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε την ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό για να βράσει το φαγητό.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα και τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ενώ είναι ακόμη ζεστές νια να πολτοποιηθούν.
Ξαναρίχνετε τον πουρέ σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι. (Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, του προσθέτετε λίγο γάλα ζεστό ακόμη).
Συνεχίζετε το βράσιμο του κοκκινιστού μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει το φαγητό τα υγρά του.
Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φρέσκα μυρωδικά και σβήνετε την εστία. Αφήνετε για 10′ και σερβίρετε μαζί με τον πουρέ.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!