ΥΛΙΚΑ
-4 αβγά
-180 γρ. ζάχαρη
-140 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
-2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του χαρτιού ψησίματος
-2 φάκελοι Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
-400ml γάλα
-ενάμισι φλιτζάνι Μαρμελάδα Φράουλα
-μερικές φράουλες φρέσκες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λευκό και αφράτο.
Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε για λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και την ενσωματώνετε σταδιακά στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνετε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφετε το χαρτί με λίγο αραβοσιτέλαιο. Ρίχνετε το μίγμα για το παντεσπάνι, ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζετε το παντεσπάνι, ακουμπάτε πάνω του ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί και το αναποδογυρίζετε προσεκτικά. Τραβάτε και πετάτε το πάνω αντικολλητικό χαρτί.
Πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε ρολό. Το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει εντελώς, για να πάρει το σχήμα του ρολού.
Ετοιμάζετε στο μίξερ το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεδιπλώνετε το ρολό και απλώνετε πάνω του τη Μαρμελάδα Φράουλα, κάνοντας ένα λεπτό στρώμα. Ύστερα απλώνετε το Garni κρατώντας λίγο στην άκρη. Διπλώνετε σε ρολό και, αφού ισιώσετε τις άκρες (ίσως χρειαστεί να κόψετε και λίγο) τοποθετείτε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση από κάτω.
Απλώνετε το υπόλοιπο Garni που κρατήσατε στην επιφάνεια του κορμού, τοποθετείτε πάνω μερικές φράουλες, πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!