ΥΛΙΚΑ
-2 πλοκάμια χταποδιού
-1 κ.σ. πέστο βασιλικού
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 πατάτες Φύλλα βασιλικού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού 20 λεπτά στην κατάψυξη.
Τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι αντικολλητικό, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο και το πέστο βασιλικού για 3-4 λεπτά.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες στο μαντολίνο και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες και το χταπόδι με το πέστο.
Σερβίρουμε σε λευκό πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube