ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες:
-2 μελιτζάνες, μεγάλες
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-μία πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερό, λευκό
-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-1 φλ. ρύζι καρολίνα
-1 κ.σ. ντοματοπελτέ
-ενάμισι φλ. νερό
-αλάτι, κατά βούληση
-πιπέρι, κατά βούληση
-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μελιτζάνες:
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για το ρύζι:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10-12 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το ρύζι επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας.
Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!