ΥΛΙΚΑ
-Ενάμισι κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 σκόρδο, πολτοποιημένο
-2 λεμόνια, χυμό
-2 κ.σ. μουστάρδα
-αλάτι, κατά βούληση
-διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
-1 κ.γ. κουρκουμά
-3 έως 4 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-1 φλ. νερό
-2 κ.σ άνηθο, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κουρκουμά και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό στο ταψί γύρω-γύρω από τα υλικά κα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι ψηθούν τα λουκάνικα και να ροδίσουν οι πατάτες.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε το φαγητό με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!