ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο σφολιάτα
-500 γρ. κολοκυθάκια
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
-200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-αλάτι, κατά βούληση
-πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
-200 γρ. κατίκι Δομοκού
-100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-300 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
-2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
-1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
-2 αβγά μεσαίου μεγέθους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφού μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το δυόσμο, το γάλα, τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β. C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 26 cm και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της σφολιάτας.
Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!