ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-300 γρ. χοιρινός κιμάς
-1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο + 1 κομμένο σε φέτες
-1 σκόρδο, πολτοποιημένο
-1 κ.γ. αλάτι
-μισή κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
-μισή κ.γ. μπούκοβο
-1 κ.γ. ρίγανη
– ένα τέταρτο κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. πάπρικα
-2 κ.σ. κέτσαπ
-1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
-2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα + μερικά κλωναράκια για γαρνιτούρα
-2 κ.σ. μέντα φρέσκια, ψιλοκομμένη + μερικά κλωναράκια για γαρνιτούρα
-μισό φλ. φρυγανιά, τριμμένη
-3 κ.σ. γάλα
-1 αβγό
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 -60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, την κανέλα, την πάπρικα, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη μέντα, τη φρυγανιά, το γάλα, το αβγό και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
Περνάμε τα κεφτεδάκια στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τις φέτες κρεμμυδιού.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και με λίγο αλάτι, αν θέλουμε.
Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!