ΥΛΙΚΑ
v 1 κιλό πατάτες βρασμένες
v 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
v 2-3 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
v 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
v 3 αυγά
v 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
v αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
v 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το τυρί, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 200Χ30 και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει.
Το συνοδεύουμε με μια τρυφερή μαρουλοσαλάτα.