ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό και 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα στείβουμε μέσα σε τρυπητό σκεύος να βγει ο χυμός τους. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι ιδιαίτερα πηχτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει η βυσσινάδα, την αδειάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια. Η αναλογία βυσσινάδας και νερού είναι 1 ποτήρι νερό και 2 δάχτυλα βυσσινάδα.
ΜΑΡΙΑ ΖΑΪΜΗ-ΠΕΡΓΑΝΤΗ
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube