ΥΛΙΚΑ
-1.200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, από μπουτάκια και στήθος, σε κύβους
-2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα τύπου Dijon
-Ενάμισι φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-Μισό -1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγέν
-χυμό λεμονιού
-Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-Μισό γρ. στίγματα κρόκου Κοζάνης σε σκόνη (μισή δόση)
-φρυγανιά τριμμένη
Για το πιλάφι
-2 φλιτζάνια ρύζι basmati
-2 φλιτζάνια φιδέ, τριμμένο
-2 έως 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
-3 έως 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα τον κρόκο. Αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το καυτερό πιπέρι. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα γιαουρτιού ώστε να καλυφθούν και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου (μαζί με τη σάλτσα) σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε με ρύζι basmati.
Στο μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι σε νερό, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά το σκόρδο μαζί με το φιδέ και το ρύζι σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε και δυόμισι φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Το σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!