ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι
-50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
-100 γρ. βούτυρο
-2 κ.σ. κοφτές κακάο
-1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
-400 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους χουρμάδες, τα φιστίκια, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το βούτυρο, το κακάο, αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν πάστα.
Βάζουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πιέζουμε με άλλη μια φόρμα για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά.
Για τη σύνθεση
Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Κόβουμε το μείγμα με τους χουρμάδες σε μικρές μπουκιές 2-3 εκ. και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τις μπουκιές μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Πασπαλίζουμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!