ΥΛΙΚΑ
• 12 μπουτάκια κοτόπουλου
• 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
• ελαιόλαδο
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το κρεμμύδι και το σκόρδο για αρκετά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συμπληρώστε με 1 φλιτζάνι νερό και βράστε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, συμπληρώστε με πολύ λίγο ζεστό νερό.