ΥΛΙΚΑ
• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
• 30γρ. μαγιά νωπή
• 1 κουταλάκι αλάτι
• λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
• μέλι
• κανέλα
• 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν, βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά , για να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Γεμίζουμε τη χούφτα μας με χυλό, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας, κόβουμε με ένα κουτάλι, βρεγμένο με νερό και ρίχνουμε με προσοχή τον χυλό στο καυτό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, γυρνώντας τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα με μέλι, κανέλα και καρύδια.