ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά πανσέτα χωρίς κόκαλο με δέρμα
-2 με 3 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
Για τη μαρινάδα
-ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
-1 κ.σ. ρίγανη ξερή
-μισή κ.γ. κύμινο
-1 κύβο κότας
-πιπέρι
-1 κ.γ. αλάτι
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για τη γέμιση
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-250 γρ. γραβιέρα
Για τη γαρνιτούρα
-500 γρ. πατάτες βρασμένες
-1 με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-50 γρ. βούτυρο
-3 σκ. σκόρδο
-3 κλ. δεντρολίβανο
-1 κ.σ. ρίγανη
-ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
-1/4 κ.γ. κύμινο
-αλάτι
-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
-αλάτι
-πιπέρι
-δεντρολίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.
Μεταφέρουμε πάνω στη φωτιά και αφήνουμε για να καπνίσουν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μαρινάδα: Βάζουμε στο μπλέντερ το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κύβο κότας, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε καλά.
Για την πανσέτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τη μαρινάδα στην πανσέτα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις απλώνουμε στο κέντρο της πανσέτας.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια και τη βάζουμε στην πανσέτα. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγγο.
Μεταφέρουμε το ρολό σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 3 ώρες, Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C και ψήνουμε επιπλέον για 30-40 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Καίμε με φλόγιστρο εξωτερικά την πανσέτα για να γίνει πιο τραγανή και κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σερβίρουμε με τις πατάτες.