ΥΛΙΚΑ
- 425 γρ αλεύρι
- 4 αυγά
- 350 γρ ζάχαρη
- 300 ml σπορέλαιο
- 300 ml χυμό μανταρίνι
- 1 μπέικιν
- Ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό από μανταρίνια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Βάζουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Τη βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Προαιρετικά λιώνουμε 100 γρ. σοκολάτα μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το γλυκό.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα:
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube