ΥΛΙΚΑ
-700 γρ. γιαούρτι σουρωτό
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 πιπεριά πράσινη
-2 καρότα
-2 κολοκυθάκια
-100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά. Αφαιρείτε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τους σπόρους και τις κόβετε σε μέγεθος μεγάλης φακής. Κάνετε το ίδιο με τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Αλέθετε τα καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, βάζετε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νεράκι και να σοταριστούν απαλά, να μην παραψηθούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι. Προσθέτετε 700γρ. περίπου παγωμένο νερό και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, αλατίζετε, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Φυλάτε την παγωμένη σούπα στο ψυγείο.
Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και μοιράζετε μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά. Τέλος, πασπαλίζετε με την πούδρα φιστικιού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!